European Choir Games in Zweden

 
 

Deze week staan de koren van Muzemix op het podium in het Zweedse Nörrkoping tijdens de European Choir Games. Dit is een tweejaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Interkultur. Het evenement brengt koren vanuit heel Europa samen, met een mogelijkheid om te concurreren, maar vooral om samen te zingen.

Sugar&Spice neemt deel aan het wedstrijdgedeelte van de European Choir Games en zal optreden tijdens een vriendschapsconcert. Zestien Sugar&Spice leden vertegenwoordigen Muzemix in de ‘Open Competition’, categorie ‘Jazz, Pop, Show’.

We schreven ook ‘Muzemix Choirs’ in: een samensmelting van 33 leden van NooTuitgang, Famuuz en Sugar&Spice die tijdens een vriendschapsconcert samen op het podium staan om het allerbeste van zichzelf te geven.

De leden krijgen de kans om gedurende drie dagen te genieten van een festival waar heel diverse koren vanuit heel Europa samenkomen. Uiteraard gaat onze dirigente Sofie mee, maar ook een team van 7 vrijwilligers voor logistieke ondersteuning en begeleiding van onze jongeren.

Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden: een kans om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe culturen te ontdekken en te genieten van de schoonheid van koorzang!

Klik hier voor het artikel dat verscheen in Het Belang van Limburg.

Dirk Geeroms